Laatste fotoserie

Aftellen
0
dagen
.
0
uren
.
0
minuten
.
0
seconden

tot CARNAVAL 2025

Wanneer is het carnaval?

2016 Federatie Onderscheiding

16-01-2016

Het is een traditie dat tijdens de Vorstenzitting iemand wordt onderscheiden met de Federatie Onderscheiding.

Deze hoge Striepersgatse toekenning valt jaarlijks te beurt aan een persoon die zich in de breedste zin van het woord heeft ingezet voor de Striepersgatse Carnaval in het algemeen en tevens van grote waarde is voor de vereniging waar hij eventueel lid van is.

In 2016 viel deze eer te beurt aan ons (bestuurs)lid : Hennie Rijksen

Citaat uit de toespraak door Hans de Kinderen, voorzitter van de Federatie:

"De Federatie-onderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon die zich op een bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de Striepersgatse carnaval. Daarbij gaat het niet over hoe vaak je in de spotlights hebt gestaan en ook niet over het aantal veren of onderscheidingen. Dus niet over de hoeveelheid bling bling. Nee, we zijn vooral ook op zoek naar mensen van grote waarde voor de carnaval, de stille kracht in een vereniging of in de stichting die bergen werk verzet. Vaak bescheiden met een klein ego."

"Hennie is een doener, geniet van saamhorigheid, heeft  gouden handjes en houdt van flauwekul op z’n tijd. Zeer typerend is ook z’n behulpzaamheid. Je kunt altijd een beroep op hem doen. Maar let op, Hennie is een secure mens. Voor die handigheid, secuurheid en vakmanschap kreeg hij al eens de Ir. Noordhofprijs. Prijs voor de beste vakman van Zuidoost-Brabant. Hij is namelijk timmerman, maar dan een echte. Eentje die zonder allerlei draaibanken, computerbesturingen en 3D-prints de mooiste dingen maakt. Hij weet namelijk te boetseren met hout! Zijn club is natuurlijk kei freet met zunne mens en en wij als Striepersgat ook!  

Hennie, van harte gefeliciteerd !!

 

 

terug naar Nieuws